#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Keisti sąrašai

Esate girdėję apie koučingą? Trumpai tariant, tai paprasta ir efektyvi metodika , kurios pagalba yra atskleidžiamas asmenybės vidinis potencialas. Tai ne tik technika, bet ir valdymo, santykių su žmonėmis, mąstymo stilius. Mane užkabino, kad tai KITOKS stilius. Koučingo pagrindinė idėja yra tame, kad žmogus yra ne tuščias indas, kurį reikia užpildyti, bet greičiau ąžuolo gilė, kuriai suteikus reikiamas sąlygas ji išaugą į galingą ąžuolą. Reikalinga šviesa, vanduo, derlinga žemė, bet augimo potencialas jau yra jumyse (o tuo pačiu ir manyje :) ). Kam rūpi greitas rezultatas, koučingas veikia būtent čia ir dabar, skirtingai nuo psichologijos, bei leidžia pradėti kurti ateitį nedelsiant.
Asmeniniame gyvenime koučingas naudojimas pačiais įvairiausiais atvejais; vaikų auklėjime, asmeninių tikslų formulavime, konfliktų sprendime, kenksmingų įpročių (alkoholis, rūkymas ir t.t.) atsisakyme, santykių gerinime ir t.t. Koučingas taip pat naudojamas karjeros klausimuose, ieškant darbo, renkantis profesiją ir pan. Atrodo, kad šiuolaikiniame pasaulyje be to neišsiversime. Turiu galvoje, be sugebėjimo konstruktyviai mąstyti, susidaryti tam tikrus sąrašus galimai įtakosiančius mūsų tolimesnius pasirinkimus, siekius ir darbus...palengvinsiančius ėjimą pasirinkto tikslo link.
Tereikia žinoti, kad :
  • kiekvienas žmogus turi neribotą potencialą;
  • kiekvienas žmogus nori būti sėkmingesnis negu yra dabar;
  • kiekvienas žmogus pats žino, kaip tapti sėkmingesniu - reikia tik padėti jam tai atskleisti;
  • kiekvienas įsikišimas (patarimas) trukdo žmogui realizuoti savo potencialą.
Aš tikrai neagituosiu Jūsų bėgti ieškoti asmeninio koučingo specialisto, tačiau pakaktų to, kad bent vienam iš Jūsų po šio straipsnio viskas akyse prašviesėtų ir tai, kas galvojote neįmanoma - taptų siekiamybe. Gal kam nors atrodys kvailai, bet aš jau labai senai (nuo kokių 12m) sudarinėju įvairius sąrašus. Pasąmoningai. Nes būdama dvylikos tikrai nieko nesupratau apie tai, kas manęs laukia gyvenime, kuo noriu būti, kaip kurti ateitį tokią, kokios norisi, kokia svarbi savianalizė tam tikrai atvejais ir pan. Tuos sąrašus sudarinėjau daugiau iš smalsumo, ar išsipildys, ką sugalvojau, ar pasieksiu tam tikro tikslo per užsibrėžtą laiką ir t. t. O kai suaugau sužinojau, kad būtent tie sąrašiukai padeda save užprogramuoti tam tikriems dalykams. Per visą tą laiką nesilioviau sudarinėti tų siekiamybių sąrašų. Ir žinote, ką? Primiršus juos, po kiek laiko atsitiktinai radus ir perskaičius savo mintis, paaiškėja, kad didžioji dalis to, kas buvo užrašyta - tapo realybe :) Neapsakomai geras jausmas! Skeptikai gali vadinti tai atsitiktinumais ar sutapimais, bet man visiškai nesvarbu. Svarbu, kad tai pasiteisina!
Mokyklose ir universitetuose gauname daug teorinių žinių, tačiau ne visada žinome kaip jas tinkamai pritaikyti. Žinoma, žinios yra raktas į sėkmę, bet jau pats laikas liautis jas kolekcionuoti. Laikas veikti! Jei nežinote nuo ko pradėti, tiesiog užveskite "Idėjų sąsiuvinį". Manau patys nustebsite, kiek šaunių idėjų turite ir, kad neveltui sakoma - jei gali sugalvoti, vadinasi, gali tai įgyvendinti :)
Tereikia išmokti girdėti, kada klausote bei matyti, kada žiūrite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą