#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

Šuo yra tas vienintelis pasaulyje, kuris tave myli labiau nei save. /Josh Billings/

Šiuo metu gausiai kaip niekad pasipylė straipsniai apie kaniterapiją, šunų veisles, rekomendacijas, kodėl verta įsigyti šunį ir pan. Man, kurios namuose, visai nesvarbu būnant vos trejų ar sulaukus paauglystės, nuolat aplink sukiodavosi keturkojis draugas ar net keletą tokių, nereikia jokių priežasčių. Šuo - gėris, vienareikšmiškai.

Bet tiems, kas dvejoja ar nedrįsta žengti TO žingsnio vienas žinomas portalas išskyrė 8 pagrindines priežastis:
  • Šunys yra geri klausytojai. Nieko nėra geriau kaip empatiškas klausytojas. Netgi žinant, kad šuo nesupranta nė vieno jūsų sakomo žodžio, labai malonu turėti kažką šalia, kas gali jus išklausyti ir nekritikuoti. Gyvūnai neklausinėja, jie nesako jums blogų dalykų – šunys prisiglaudžia prie jūsų ir klausosi. Esant sunkiems momentams, tai neabejotinai kiekvienam padeda pasijusti geriau.
  • Šunys visada yra laimingi matydami jus. Nepriklausomai nuo to ar jūsų namuose nebuvo penkias minutes ar buvote išvykęs visai dienai, šuns reakcija visuomet yra tokia pati. Jums grįžus šunys reaguoja taip, tarsi šeimininko nebuvo visą amžinybę. Turėkite omenyje, kad šuo paslapčiomis tikisi, kad jūs prisiminsite kitą kartą jį būtinai pasiimti į kelionę su savimi.

Šie vaizdai neleis suabejoti tuo!

  • Šunys padeda jaustis saugiau. Kai svetimas žmogus pabeldžia į namų duris, o šuo pašoka ant kojų, suurzgia ar pradeda loti, jūs neabejotinai pasijaučiate saugesni. Jūs galite jaustis ramus, žinodamas, kad šuo esant pavojui galės padėti ar bent jau privers nepažįstamąjį gerai pagalvoti ar jis tikrai nori eiti į jūsų namus. Taip pat galite būti užtikrintas, kad šuo visada bus pirmasis, kuris išgirs ar pamatys bet ką, įeinantį į jūsų namus, jei pamiršote užrakinti duris.
  • Šunys privers jus mankštintis. Jeigu į darbą keliaujate automobiliu, o vakarą mieliau praleidžiate ne sporto klube, o žiūrėdami televizorių, labai tikėtina, kad jums trūksta fizinio aktyvumo. Šioje situacijoje jums tiesiog būtina namuose turėti šunį. Jeigu augintinį laikote namuose, jo negalite tiesiog išleisti į lauką pasilakstyti. Gyvūną būtina bent kelis kartus per dieną išvesti į lauką pasivaikščioti. Tokie pasivaikščiojimai su šunimi suteiks jums papildomos energijos, jausitės žvalesni. O jei įsigiję šunį netgi nuspręsite bėgioti kartu su juo, augintinis bus jums nepaprastai dėkingas. 
  • Šunys moko atsakomybės. Atsakomybės jausmas auginant šunį yra būtinas, jei nusprendėte įsigyti gyvūną. Augintiniui reikia nuolatinės priežiūros – juo būtina rūpintis, išvesti į lauką pasivaikščioti, maitinti, skirti laiko žaidimams, dresūrai. Turėdami namuose augintinį, kuriuo reikia rūpintis, ugdysite savo atsakomybę. O svarbiausia, šunys savyje turi vidinį laikrodį, tad galite būti ramūs – niekada nepavėluosite į darbą. Net jeigu pramiegosite, šuo jums netrukus pažadins, primindamas, kad atėjo laikas jį pamaitinti.
  • Šunims patinka nuotykiai. Šunys įprastai mano, kad viskas, ką jūs veikiate kartu, yra didžiulis nuotykis. Todėl netgi nuobodžioje žvejyboje ar klampojant purve savo sode arba vaikštant per lietų, šuo visada bus šalia ir darys viską, ką jūs darote! O grįžus į namus, šuo su mielu noru išgrius su Jumis ant sofos ir manys, kad visi tos dienos įvykiai buvo pats nuostabiausias nuotykis.
  • Šunys moko vaikus gero elgesio. Vaikų bendravimo su šunimis naudą pripažįsta daugybė mokslininkų. Vienas svarbiausių bendravimo su šunimi pliusų yra tas, kad bendraudamas su šunimi vaikas išmoksta, kad visi gyvūnai turi jausmus ir su jais reikia elgtis gražiai. Vaikai, augantys su šunimis, tampa švelnesni, suvokia, kad gyvūnams taip pat skauda, jei su jais elgiamasi netinkamai. Todėl vaikas, augdamas su šunimi, kur kas labiau gerbia kiekvieną gyvą padarą.
  • Šunys turi dideles širdis. Emocijos, kurias dovanoja šuo, yra neįkainojamos. Joks kitas gyvūnas nesugeba taip stipriai prisirišti prie savo šeimininko, kaip šuo. Jiems nesvarbu kuo esate, šunys nevengia jūsų, jeigu tą dieną neturite nuotaikos ir esate įpykę. Nepaaiškinamu būdu šuo sugeba atmesti neigiamas emocijas, atleisti už visas nuoskaudas ir skirti savo šeimininkams nepamatuojamą meilę ir šilumą.
Ar dar liko bent menkiausių dvejonių?! :) 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą