#ContactForm1 { display: none ! important; }

2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Pavasaris. Geras oras, įvairiausi reikalai reikaliukai, darbas, laikas sau ir draugams ima ir ištirpsta bendrame paros kavos puodelyje... nebelieka laiko šiai erdvei. Kita vertus, jau geriau neskirti laiko blog'ui, nei atimti jį iš svarbesnių gyvenimo sričių :)
Bet kokiu atveju, dabar - aš čia. Su laaabai nuodėmingu - karamelės ir riešutų pyragu!


Pagrindui:
130 g labai šalto sviesto
1,5 st.  miltų
2-3 valg.š. cukraus
truputis druskos
1 didesnis kiaušinis (galima ir be kiaušinio, tik tada tešla bus ne elastinga, o trapi)

Įdarui:
1 st. grietinėlės (35-36 % riebumo)
2 valg.š. cukraus
3 valg.š. rudojo cukraus
didelis šaukštas medaus
1 a.š. vanilinio cukraus
maždaug 250-350 g. įvairių  riešutų
0,5 a.š. druskos

* Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską. Ten pat sumetame kubeliais pjaustytą sviestą ir minkome rankomis, kol masė tampa panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilame paplaktą kiaušinį. Tešlą suminkome į kamuolį, dedame į maišelį ir šaldome  pora valandų.
* Atšalusią tešlą iškočiojame, kepimo inde suformuojame pyrago pagrindą. Tešlą subadome šakute. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Pagrindą kepame apie 15 min.
* Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų pilame į puodą aukštomis sienelėmis ir verdame karamelę (nuo užvirimo – apie 6-10 min. ant kaip įmanoma stipresnės ugnies). Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, tačiau skysta.
* Į karamelę galiausiai įmaišykite riešutus ir druską. Pilame paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepame pyragą dar 25 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą