#ContactForm1 { display: none ! important; }

2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

Klausyk! /ceep calm and listen to music/

Filmai gerai. LABAI gerai! Bet kai nežiūriu jų, klausausi muzikos. Taip taip, žinau, nieko nenustebinau. Tiesiog pastebėjau, kad kuo toliau - tuo mažiau man reikalingas televizorius: nes juk toms kelioms, vertoms dėmesio laidoms peržiūrėti, beje, dar ir patogiu sau laiku, yra skirti tam tikri kanalai, o visiems kriminalams, baisumams, antiintelektinėms ale pramoginėms laidoms vieta.. kažkur kitur.
O jeigu jau kalbam apie muziką, tai man ji daugiau nei melodija, netgi daugiau nei tam tikri akordai, paliečiantys gal kartais netgi per giliai, ir netgi ne tekstas. Tai daug daugiau. Stipriau. Giliau.
Kaip foninė muzika gali skambėti daug kas, bet jeigu jau KLAUSAISI - turi skambėti tai, kas tave jaudina, paliečia ir supurto. Žinoma, svarbu visuma, t. y. ne tik melodija, tekstas, bet kas ir kaip atlieka kūrinį. Kartais atlikėjo charizma, vokalas ar talentas žavėti paperka labiau nei išsibarsčiusios natos penklinėje.

Noriu su jumis pasidalinti savo sielos muzika. Gal ne iš karto viskuo, ko klausausi. Sako, gero - po truputį!
Kas mane pažįsta artimiau žino, kokią svarbią vietą ir didelę dalį širdies okupavusi Italija. Kai patį pirmą kartą kojos palietė tenykščią žemę, pajutau, kad viskas keistai sava... matyt, kažkuriame gyvenime tikrai esu susisaisčiusi keistais ryšiais su šia šalimi ir kultūra. Tai turbūt labai ir nenustebinsiu prasitarusi, kaip labai patinka klausytis itališkos muzikos, ausis apgobus didelėmis ausinėmis.
Mano fovoritai: Eros Ramazzotti. Dievinu visas jo dainas! Viena iš daugelio Parla Con Me
Kitas "dievukas" - Tiziano Ferro. Vėlgi, iš gausybės, ši La differenza tra me a te
Dar vienas vyrukas į kompaniją, tai - Max Pezzali. Daina, kuri asocijuojasi su šiuo atlikėju - Sei fantastica
Nerūpestingos vasaros prisiminimuose ir NEK, su Lascia che io sia arba La vita e
Sakyčiau, labai garbingas vietas tarp tokių vyrų užima ir dailiosios lyties atstovės: Giorgia su viena mano mėgstamiausių - Girasole ir tik prieš keletą metų atrasta (beje, manau, kad ne tik mano, bet ir visos Italijos - garsiojo Italian Voice konkurso dėka) Claudia Megre (!!!). Štai ką išgirdau ir pamačiau per TV kanalą vieną popietę smagiai besišnekučiuojant su draugais mažame Italijos kaimelyje. Fantastiškas, be abejonės išskirtinis balso tembras "su smėliu", žavios merginos kailyje.


Iš visai nesenai prie klausomų prisijungę būtų Jovanotti su savo Il piu grande spettacolo dopo il big bang ir MODA - Tappeto di fragole

Na, o daugiausiai prisiminimų su pirmaisiais Italijos kartais sieja NOMADI muzika. Čia kaip mūsų lietuviškoji "Hiperbolė". Kažkas tokio!


Nežinau kaip jums, bet man muzika tikrai nuplauna kasdieninio gyvenimo dulkes nuo sielos. Pamaitina, pagirdo... guodžia, gaivina, mesteli kokią naują idėją. Įkvepia naujiems žygiams ir kelionėms. Suteikia tikėjimo... savimi.
Ne veltui sakoma, kad "dailininkas tapo paveikslą ant drobės. Muzikas tapo ant tylos".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą